27 augusti, 2008

Svensk premiär för Storebro 435 Commander

Den helt nya Storebro 435 Commander premiärvisas på Nimbus Gruppens egen Öppet hus visning i Långedrag, Göteborg den 22 till 24 augusti. l Storebro 435 Commander är ett nytillskott i Commanderserien. Den har mycket gemensamt med Storebro 410 Commander som introducerades till modellåret 2005. Den har samma luftiga planlösning och erbjuder dessutom ytterligare plats på akterdäck. Dessutom har den en utökad badplattform med mer plats för sol och bad och med god plats för stuvning av en jolle.

Den unika gästkabinen som introducerades i Storebro 410 Commander har utvecklats ytterligare. Den utnyttjar båtens fulla bredd och erbjuder tre separata fullängdskojer.

En ryggdyna fungerar som iläggsdyna mellan två av kojerna så att man kan ändra till en 1.75 m bred dubbelbädd och en enkelkoj.

När det bara är två gäster blir kabinen en ”minisvit” med två kojer, en bekväm sittsoffa och i direkt anslutning en egen toalettavdelning.

Här finns plats för en gästande ung familj med barn och när barnen eller barnbarnen vill ha med kompisar på båtsemestern finns det också gott om extra kojplatser.

Hela inredningen präglas av ljus och rymd. Ljusa textilier har använts. Omfattande ljusinsläpp i kabinerna via stort antal öppningsbara skrovventiler som också ger effektiva ventilationsmöjligheter varma sommardagar. Mycket arbete har ägnats åt att finna belysningslösningar med effektiva energisnåla LED belysningar och behagliga ljusutsläpp via dolda belysningsramper.
Commanderserien där modeller både från Nimbus och från Storebro ingår, är en modern tappning av ”Pilot house” design. En styrhytt som är integrerad i främre delen av däcksalongen innebär en mängd fördelar gentemot mera konventionella designer;
– Dörrar på båda sidor av styrhytten gör att man smidigt och lätt når båda sidodäcken och fördäcket vilket förenklar tilläggningar och landstigningar.
– Styrhytten har fyra framåtvända sittplatser, perfekt sikt och rejäla sjökortsbord.
– Salong och styrhytt i ett och samma utrymme ger en betydligt ökad luftighet och volymkänsla i salongen.
– Invändig trappa från salongen till flying bridge ger en säker och bekväm passage både i hamn och under gång. Den ger dessutom en bekväm genväg från flying bridge till sido- och fördäck vid tilläggningar. En trappa från akterdäck till flying bridge finns också.
– Den längre överbyggnadsdelen för salong+styrhytt ger plats för en större och rymligare flying bridge.
– Varma dagar ger de två sidodörrarna och luckan för den inre uppgången till flying bridge extra fin genomluftning av salong och styrhytt.

Huvuddata
o Längd: 13.2 m
o Bredd (B max): 3.9 m
o Djupgående: 0.9 m
o Vikt: 9.5 ton (ex. bränsle och vatten)
o Bränslekapacitet: 2 x 500 liter
o Vatten: 400 liter
o Holding tank: 135 liter
o El: 12V
o Batterier: Start 1 x 12V /185 Ah, Service 4 x 12V /185 Ah
o Motorer: 2 x Volvo Penta D6-370, diesel