29 augusti, 2008

1 000 personer seglade i The Yacht Week 2008

Den gångna helgen avslutades 2008 års seglarevent The Yacht Week. Under två veckor har deltagarna seglat i en armada i Kroatien med 100 båtar och 1 000 personer från tio olika nationaliteter.

Förutom svenska skeppare, moderna yachts, studentpriser och en arrangerad rutt deltog alla i olika event under The Yacht Week, varav de mest populära var två konserter med Andreas Kleerup och Adam Tensta.

En Yacht för en veckas segling kostar från 300 Euro.

Detta tre år unga projekt, startat och drivet av studenter och unga människor på deras fritid, växer för varje år och har som mål att få så många unga människor som möjligt att inse att alla som vill kan och har råd att segla.

Möjligheten att demokratisera segling är något vi tror är på gång i Sverige och runt om i Europa. Precis som skidsemestern under vintern, kan seglingssemestern bli ett välkommet obligatoriskt inslag under sommaren.

Bilder, videor och loggbok
Via länkarna kan du se bilder på blaand annat Andreas Kleerups efterspel ombord på en av båtarna, vår regatta, sagolika dyk, glada ungdomar, YouTubevideor, vår blogg samt en massa härliga seglingsbilder.

Länk: http://www.theyachtweek.com/photos/

Länk: http://www.theyachtweek.com/blog/2008/