2 september, 2008

Skip Novak i Sail Racing test team

Sail Racing International AB startar ett samarbete med Skip Novak, en av världens mest erfarna seglare. Skip Novak kommer att vara delaktig i utvecklingen av Sail Racings produkter, främst för höst/vinter, och därmed också att vara en viktig del av Sail Racing Test Team.

Skip Novak har lång erfarenhet inom många olika former av segling. 1988 var han högt involverad i jordenrunt-seglingar med fyra Whitbread-projekt på sin meritlista. Vid den här tidpunkten seglade han med sin 54 fots stålbåt Pelagic för att göra sin första segling/klättrings-expedition till de Antarktiska öarna. Hans passion för segling och äventyr i både de södra och norra breddgraderna har sedan dess utvecklats till en respekterad och välkänd charterrörelse.

2003 sjösatte han en av de få specialbyggda expeditionsbåtarna, den 74 fot långa Pelagic Australis. Detta flagskepp för Pelagic Expeditions tar idag inte bara turister långt söderut för att besöka platser som Antarktis, Cape Horn och Falklandsöarna, utan fungerar även som en plattform för dykare, bergsklättrare och skidåkare, filmteam och forskare.

Under de senaste 20 åren har Skip och The Pelagic figurerat i många dokumentär- filmer och böcker världen över, då intresset för segling i de södra och norra breddgraderna har utvecklats till ett “måste” för alla äventyrslystna seglare

Sail Racing International AB, grundat 1999, återupptog produktionen av kläder under varumärket Sail Racing som hade varit vilande sedan mitten av 80-talet. Grundidén bakom Sail Racing var att skapa innovativa produkter som baserades på seglarnas erfarenheter och behov. Detta vid en tidpunkt då utvecklingen av seglarkläder var långsam jämfört med andra segment som skidkläder, och kläder för klättring, där den hårda konkurrensen skapade krav på mer tekniska material och konstruktioner.

Sedan starten 1999 skapar Sail Racing innovativa och funktionella produkter i material som ger helt nya förutsättingar för rörlighet, andningsförmåga och komfort i en av de mest krävande sporter som finns.

Sail Racing har deltagit som partner till seglingsteam i flera internationella tävlingar som Volvo Ocean Race, Nokia Oops Cup och World Match Racing Tour. Sail Racing var också partner till det svenska syndikatet Victory Challenge som seglade för Americas Cup 2007.

Samarbetet med Skip Novak innebär en möjlighet för Sail Racing att använda Skip och The Pelagic som grund för utvecklingen av produkter för höst/vinter vilket säkert kommer att generera nya Sail Racing-produkter på marknaden. Samarbetet med Skip Novak är även strategiskt viktigt för Sail Racings pågående lansering i övriga världen. Sail Racing är mycket stolta över att ha Skip Novak med i sitt Test Team.

Andra medlemmar i Sail Racing Test Team är Klabbe Nylöf – välmeriterad internationell flerskrovs-seglare, Magnus Holmberg – skeppare på Victory Challenge och internationell match racing-seglare och Malin Millbourn – internationell match racing-seglare.

Sail Racing finns nu etablerat i Sverige, Norge och Japan. Klara marknader för 2009 är Italien, Danmark, Holland, Belgien och Luxemburg. Expansionen ska fortsätta med en stadig tillväxt med fokus just nu på Skandinavien och länderna kring medelhavet.

Länk: www.sailracing.com

Kommentarer

sailorman 14:46:16 2008-09-29

skip for the win! Inte dåligt!