2 september, 2008

Succé för ny seglartävling

Lördagen den 30 augusti samlades drygt 80 segelbåtar i Sandhamn i strålande väder för att delta i Sveriges nya seglartävling Hyundai Cup. Hyundai Cup är en kappsegling med jaktstart där båtarna startar med olika tidsintervaller beroende på lystal. Man tävlar således på så lika villkor som möjligt. Vilket betyder att en vanlig familjebåt har lika stora chanser att ta hem segern som en avancerad kappseglare.

Det blev också en vanlig fritidsbåt, en Omega 30, med Anders Joachimsson från BOBK som skeppare, som tog hem segern. Men första båt att korsa mållinjen var Hyundaibåten, en 100-fots Super Maxi med Bertil Söderberg som skeppare.

Hyundaibåten deltog utom tävlan, men på samma villkor som alla andra båtar. På grund av sin kapacitet fick Hyundaibåten starta 2 timmar och 40 minuter efter första startande båt. Ändå blev man först i mål. En lika beundransvärd bedrift som att vinna tävlingen med en Omega 30.

Förstapriset var en ny Hyundai i10 miljöbil värd ca 100 000 kronor, andra priset bestod av en Hyundai 46” full HD LCD TV och tredjepriset av seglarställ signerade Pelle Pettersson.