4 september, 2008

Två nyheter för vattenburen värme

Alde International presenterar en modern elpatron och en snygg radiator för fritidsbåtar med vattenburen värme. Företaget är marknadsledare när det gäller utrustning för vattenburen värme i fritidsfordon och använder nu den erfarenheten för att utveckla produkter anpassade för den marina miljön.

Först ut är en rostfri 230V elpatron med två effektlägen, 1 050 respektive 2 100W och en inbyggd 230V cirkulationspump. Temperatur och effektläge styrs av en 12V rumstermostat som får ström från en integrerad transformator. Alla som kompletterar sitt vattenburna värmesystem med en elpatron får en ekonomisk och trygg värme när de ligger på landström. Till exempel en pålitlig underhållsvärme i hemmahamnen. Ca pris 3.900 kr.

Företaget lanserar också en designad radiator med kompakta mått avsedd för montage i trånga utrymmen där det är svårt att få plats med en vanlig konvektor, till exempel på toaletten och i garderoben. Bredden är 220 mm, höjden 700 mm och effekt 150W. Panelradiatorn levereras som standard vitlackerad och i anodiserad aluminium.

Länk: www.alde.se