10 september, 2008

Klubb för Albin 25

Från 1969 och tio år framåt såldes närmare 3000 Albin 25. De flesta i Sverige, men några båtar hamnade så långt bort som i USA och Kanada.

Albin 25 är en praktisk semesterbåt med totalt fem kojplatser i för- och akterruff, ett bra utformat pentry, toalett och rymligt doghouse. Tråkig, säger de som vill ha lyxigare standard och åka fort. Underbar säger alla vi som varje sommar ger oss ut på vågorna med våra bekväma, lagom stora och lagom snabba ”husvagnar på vatten” i sådär 5 – 10 knop.

Sedan några år tillbaka finns det en klubb för Albin 25-ägare där även de med annan Albinbåt är välkomna. Klubben har medlemmar över hela landet och utomlands, vilket vittnar om Albinbåtarnas spridning och popularitet. Vi har även systerklubbar i Europa och USA.

Klubben satsar framför allt att vara en mötesplats på webben. På hemsidan, skriver medlemmarna om sina båtar och båtprojekt. Förra vintern beskrevs till exempel en totalrenovering av en båt med tips och bilder. I det mycket aktiva forumet byter medlemmarna råd och idéer om allt från lämpliga reservdelar till fina båtrutter i våra skärgårdar. På hemsidan går det att köpa klubbrelaterade och andra produkter till bra priser i medlemsbutiken.

Det är enkelt att bli medlem, logga in på hemsidan och anmäl dig.

Länk: www.albin25.se