12 september, 2008

Sportfiskemässan flyttar till nya Kistamässan

27-29 mars 2009 firar Sportfiskemässan 5-årsjubileum på nya, moderna Kistamässan strax norr om Stockholm. Under tre hektiska dagar möts branschens alla aktörer och tusentals sportfiskare under ett och samma tak.

Sveriges största drag-show Sportfiskemässan i mars är Sveriges största mässa för all sorts sportfiske . Här kan besökarna få råd och tips, testa nya produkter eller pröva på några av mässans alla aktiviteter. För vuxna sportfiskare finns bland annat flera flugkastbanor och dragbassänger, seminarier med kända föreläsare samt möjlighet att testa flugbindning, Trolling, Jerkfiske, Vertikalfiske, Dropshootfiske och Specimen.

Hos Rullakuten kan man få sin Shimano-eller Ambassadeurrulle servad. I Sportfiskeskolan får sportfiskare mellan 7-12 år lära sig om olika fiskesätt och för de allra minsta blir det fiskdamm.

– Sportfiskemässan har besökts av mängder med intresserade sportfiskare som fått se och uppleva allt de förväntat sig och lite till. Alla fiskemetoder och aktörer från samtliga delar av sportfiskebranschen finns representerade. Nu vänder mässan åter till sin födelseort men i nya lokaler. Kistamässan med sina stora öppna ytor och en takhöjd på upp till 10 meter är idealisk, säger Pär Lindberg, på Normark, en av branschens största grossister.

Här finns nyheterna inför kommande sportfiskesäsong Sportfiskemässan arrangerades första gången 2005 i Stockholm/Sollentuna. Efter några år på turné ute i landet är man nu tillbaka i stockholmsområdet. På plats med nyheter inför kommande Sportfiskesäsong finns branschens ledande leverantörer, återförsäljare, båtföretag, skolor, föreningar, guider, destinationer, hantverkare, fiskevård och bokförlag m fl. Det breda utbudet och en lång rad aktiviteter bidrar till att göra Sportfiskemässan till en angelägenhet för hela familjen. Men Sportfiskemässan är också en viktig marknadsplats – 2008 handlade 9.000 besökare för i snitt ca 800 kronor per person.

– Sportfiskemässan är en manifestation för hela branschen. Vi är glada att vara tillbaka och visa stockholmarna vad sportfiske har att erbjuda, säger Klas Elm, VD för Spofa Spöfiske som är en av mässans samarbetspartners.

Länk: www.sportfiskemassan.se