7 oktober, 2008

Premiär för Moody segelbåtar i Sverige

Moody har gett Bryggan i Väst AB förtroendet att importera och sälja deras segelbåtar i Sverige. Båtarna produceras av Hanses varv i Tyskland, som sedan tidigare alltid levererat båtar av hög kvalitet. Premiären blir på Scandinavian Boat Show, Stockholmsmässan den 5‐9 november 2008. Vi på Bryggan i Väst är stolta att kunna erbjuda Moodys spännande segelbåtprogram för den svenska marknaden och få tillfället att visa upp Moody 41 Classic (bilden) under mässdagarna.

Idag kan man välja mellan den nya Moody 41 Classic och modernare Moody 45 DSe. Nya Moody 41 Classic påminner mycket om de klassiska Moodybåtarna. Man har tagit det bästa från klassikerna och byggt en båt som är anpassad efter dagens behov. Resultatet har blivit en elegant båt med goda seglingsegenskaper och hög komfort.

Båten har världspremiär i slutet av oktober på hanseboot, Hamburg Messe i Tyskland. Moody 45 DSe är en av de få däcksalongsbåtar på marknaden med ett skrov i epoxi. Det som gör båten unik är att salongen är på samma nivå som sittbrunnen – en design som annars är vanlig hos motorbåtar. Men båten har mer att erbjuda än snygg design. Båten erbjuder seglaren hög komfort, goda seglingsegenskaper med mjuk gång och bra prestanda. Båten har nu blivit nominerad till Yacht of the Year 2008/09. Kombinationen av denna nya djärva design och de goda seglingsegenskaper som är baserad på 200 års traditioner av båtkonstruktion gör den till en stark kandidat i tävlingen.

Bryggan i Väst AB har sedan tidigare byggt upp flera starka varumärken på båt- och motormarknaden i Sverige såsom Hanse, FJORD, SELVA och Volkswagen Marine.

– Sedan år 2000 har vi sålt Hanse segelbåtar som idag är ett av de mest säljande segelbåtsmärkena i Sverige. Nu breddar vi vårt utbud och lanserar Moody i Sverige. Vi tror att dessa båtar kommer uppskattas av den svenska marknaden och tas emot positivt. Att Moody också tillverkas i Hanses moderna och effektiva produktionsanläggningar ger en prisbild på båtarna som marknaden kommer att uppskatta, säger Per Witte, Bryggan i Väst AB.

Länk: www.bryggan.net