8 oktober, 2008

En riktig crossover GPS från Garmin

Garmin Nüvi 500/550 fungerar lika bra i bilen och båten som på motorcykeln, skotern, cykeln och till fots i natur och stad. Fyra specialanpassade menylägen för bil, båt, cykel och fotgängare gör att visningen och presentationen av respektive område anpassas till sjökortspresentation, vägkartor eller topografiska kartor.

Detta gör nya nüvi 500-serien till den mest kompletta produkten på marknaden. All menyhantering sker på den klara stora pekskärmen.

nüvi 500/550 levereras med förprogrammerade detaljerade City Navigator vägkartor. 500-modellen med detaljerade kartor över Norden och 550-modellen med kartor över hela Europa. Friluftskartan Pro och BlueChart g2 vision sjökort finns att köpa till på microSD kort.

nüvi 500/550 är TMC kompatibla, de har kompassida, Rikets Nät d v s med x/y koordinater, vilket innebär att om du knappar in givna koordinater så guidar nüvi dig dit. I vägkartografin får du automatisk ruttberäkning med turn-by-turn guidning till vald destination. Med fotonavigering kan du ladda ner koordinatsatt bild från Garmin Connect och navigera dit, du kan ruttplanera, använda Trackback funktion. nüvi 500/550 stödjer Geocaching.com GPX för kompletta beskrivningar och ledtrådar.

Batteriet av lithium-ion typ är uppladdningsbart och urtagbart. Batteritid upp till åtta timmar. Båda modellerna levereras med sugkoppsfäste/platta för bil, 12V strömkabel, svensk manual. Tre års garanti och fri support.

Ca pris nüvi 500 2999:- och nüvi 550 3499:-.

Länk: www.garmin.se