14 oktober, 2008

True Heading levererar AIS till Volvo Ocean Race

True Heading AB och Volvo Ocean Race har tecknat avtal om att utrusta samtliga åtta deltagande båtar med AIS klass B enheter.

True Heading AB, som var först i världen med att ta fram AIS enheter även för fritidsbåtsmarknaden, har tecknat avtal med organisatörerna för Volvo Ocean Race om att förse samtliga deltagande båtar med AIS-CTRX från True Heading AB. Detta är ett viktigt led i att testa och visa att vi verkligen har den bästa utrustningen som marknaden kan erbjuda säger True Headings VD Anders Bergström.

För organisatörerna av Volvo Ocean Race är AIS en viktig del i säkerhetsutrustningen ombord. Det är även ett krav för vissa av hamnarna som besöks ex Singapore. Alla åtta båtar bestyckas på ett liknande sätt med AIS-CTRX från True Heading och vår Class B VHF Splitter som gör att man kan dela samma antenn mellan AIS och VHF och därmed få ökad räckvidd.

För deltagarna skapas det en ny dimension i kappseglingen genom att de får direkt koll på de andra båtarna som befinner sig inom VHF räckvidd. På de sträckor där de befinner sig inom kusttäckning från AIS så är förhoppningen att tävlingen kommer att kunna följas i realtid, vilket kommer att ge ökad spänning och känsla av delaktighet hos dem som följer tävlingen.

Länk: www.trueheading.se