28 oktober, 2008

Panasonic presenterar nya generationen Toughbook

De nya modellerna CF-F8, CF-W8 och CF-T8 har utrustats med den senaste tekniken och nya lösningar för mobil kommunikation. Samtliga modeller är utrustade med den senaste Intel® Centrino® vProTM –teknologin tillsammans med Intel® Core® 2 Duo-processor (Penryn) för kraftfullare prestanda. Den mest mobila modellen CF-F8 är utrustad med en 14,1 tums widescreen skärm, ett nytt integrerat handtag och når marknaden som den lättaste datorn i sin kategori.

Pressrelease:

Panasonic presenterar med Panasonic Toughbook Executive-modellerna CF-F8, CF-W8 och CF-T8 efterföljarna till de framgångsrika ultraportabla Business Notebook-datorerna CF-Y7, CF-W7 och CF-T7. Panasonic har vid vidareutveckling av Toughbook-modellerna i Executive-serien framför allt fokuserat på affärsanvändarnas behov. Den nya Toughbook-generationen övertygar med mobil kommunikation med lång räckvidd, kraftfulla prestanda och låg vikt. Med sina 1.660 gram är CF-F8 den lättaste 14,1 tums datorn i sin kategori*.

Hög grafikprestanda, låg energiförbrukning och mobilitet gör att de nya Executive-modellerna är optimalt balanserade för professionella affärsanvändare. Batteritiden är ett nyckelelement för affärsanvändaren och de nya modellerna har utvecklats med Intel DPPM (Dymanic Power Performance Management)-teknologin. CF-F8 är den mest mobila produkten i serien och har med det nya bärhandtaget och den sofistikerade designen i svart och silver ett högt igenkänningsvärde.

De nya Panasonic Toughbooks CF-F8, CF-W8 och CF-T8 hör tack vare den ultralätta konstruktionen till lättviktarna i sin klass och ger obegränsad mobilitet i affärsvardagen: CF-F8 väger bara 1.660 gram, medan CF-W8 väger 1.280 gram och CF-T8 1.385 gram.

Alla tre modeller är tack vare ett speciellt dräneringssystem på ett optimalt sätt skyddade mot stänkvatten. Med hjälp av ett ledningssystem rinner till exempel vatten, som av misstag hällts över tangentbordet bort utan att känsliga elektriska komponenter skadas. De nya Business-Ruggidized-modellerna kan utan problem utsättas för tryckbelastningar på upp till 100 kg, utan att LCD-displayen eller hårddisken skadas. Ett brottsäkert magnesiumhölje och fyra stötdämpare i högteknologiska material skyddar hårddisken mot yttre inverkningar, såsom till exempel vibrationer och stötar. Även vid svåra yttre förhållanden är risken liten för att känsliga data skall gå förlorade, vilket gör Notebook-datorerna till idealiska följeslagare vid externt säljarbete, service och på affärsresor.

Tack vare den senaste Intel® Centrino® med vProTM –teknologin tillsammans med en Intel® CoreTM 2 Duo-processor med klockfrekvens på 2,26 Gigahertz och tre Gigabyte arbetsminne i CF-F8 kan kraftfull beräkningsprestanda och låg strömförbrukning kombineras utan problem. CF-F8 är utrustad med ett Mobile Intel® GS45 (ICH9M-Enhanced) Express Chipset med Intel® Active Management-teknologi version 4.0. Den grafiska prestandan ger den stora 14,1 tum stora WXGA TFT Widescreen-skärmen på CF-F8 en upplösning på 1280 gånger 800 pixlar, medan modellerna CF-W8 och CF-T8 är utrustade med en 12,1 tums XGA-skärm. Bildskärmens ljusstyrka på CF-F8 har förbättrats ytterligare utan att energiförbrukningen ökat. Ett speciellt mervärde vid externt försäljningsarbete och service ger CF-T8 med pekskärm. Order kan på så sätt registreras snabbt med pekbaserade applikationer.

De nya Toughbook-modellerna i Executive-serien bevisar att höga processorprestanda och en kraftfull grafik går att kombinera med långa batteritider: Upp till sex timmars batteritid för CF-F8 och åtta timmar för CF-W8 och CF-T8 ger nästintill obegränsade mobila arbetsmöjligheter. På så sätt är Toughbook-modellerna pålitliga följeslagare i affärsvardagen, även där det inte finns något vägguttag. Denna kombination av långa batteritider och låg vikt gör den nya CF-F8 till den lättaste 14,1 tums Widescreen Notebook-datorn och med den längsta batteritiden på marknaden.

Trådlös anslutning på resande fot

Flexibilitet vid varje tidpunkt garanterar de nya CF-F8, CF-W8 och CF-T8 genom den senaste trådlösa kommunikationsteknologin. Utöver en Bluetooth®-modul är CF-F8 utrustad med den senaste Intel® WiFi Link 5100-teknologin och stödjer de gängse WLAN-standarderna (IEEE 802.11a/b/g/draft-n). På så sätt är dataöverföringshastigheter på upp till 300 Megabit per sekund möjliga med CF-F8. Även CF-T8 och CF-W8 har vardera en integrerad Bluetooth®- och WLAN-modul (IEEE 802.11a/b/g/draft-n). Som ett tillval kan en Gobi HSPA 7.2M-modul från Qualcomm byggas in i Notebook-datorerna.

I CF-F8 och CF-W8 är en DVD-Multi-Drive integrerad, som tack vare sin konstruktion i form av en Open-Top-enhet kräver mindre plats och är lättare än en vanlig enhet. Externa enheter kan utan problem anslutas till de tre Notebook-modellerna tack vare ett flertal USB-portar och en PC Card-slot. En ytterligare DC Card-Slot gör det möjligt att läsa minneskort även på resande fot. Som tillval till CF-T8 och CF-W8 finns en portreplikator, som ansluts via ett proprietärt gränssnitt och som förfogar över fyra USB-gränssnitt och vardera en VGA-, LAN- och DC-In-anslutning. Portreplikatorn till CF-F8 (tillval), som ansluts via ett proprietärt gränssnitt förfogar över fyra USB-gränssnitt och vardera en Display-port, en LAN- och en DC In-anslutning.

Tillgänglighetsdata och priser på de nya Panasonic Toughbook-modellerna:
Från och med november 2008 finns CF-W8 för 1.815€, CF-T8 för
1.935€ och CF-F8 för 2.060€ i handeln. (nettopriser, exklusive moms).