30 oktober, 2008

Nord West presenterar två nya 37-fotare

Baserat på sitt nya 37-fots skrov presenterar svenska Nord West två nya båtar på storbåtsmässan Scandinavian Boat Show i Stockholm i november, De är byggda på samma skrov som Nord West 370 Flybridge och Coupé. Nord Wests 370 Sport bejakar sol och salta stänk med en rymlig cockpit helt i det fria. Men erbjuder samtidigt en ombonad och trygg upplevelse. I klassiskt stilrena linjer och med stark attityd.

Båten har ett generöst inre – en rymlig förpik med rejäl dubbelsäng, en stor midkabin med dubbelbädd, bäddbar salong om så önskas och WC med gott om svängrum och en duschkabin.

Varvet lyssnar på sina kunder. För att kunna förlänga båtsäsongen och öka användandet här upp i Norden erbjuds Nord West 370 Sports Top. Mer skyddat från väder och vind men, med möjlighet att öppna upp taket elektriskt. Annars identisk med 370 Sport. Samma fina driftekonomi, egenskaper och karaktär.

Båten är rikligt utrustad redan som standard med t.ex. LED belysning, bogpropeller, värmare, defroster och septiksystem. Nord West 370 har ett mycket väl ljudisolerat maskinrum och kan fås med drev alternativt IPS. Dessa nya modeller bär med stolthet samma fina känsla för hantverk och material som är Nord Wests kännetecken. In i minsta detalj. Lägg därtill körupplevelse och manövrering – ”best handling in the world” – enligt Motor Boat Monthly`s test av Nord West 370 Flybridge oktober 2008. – Och där begreppet ”Sport” får en ny innebörd – en ny mening!

Med en ny placering ligger det välutrustade pentryt med bl a gas- eller elspis, dubbelho, varmluftsugn/mikro/grill och ett 130L kylskåp en trappa ner inne i båten. Det är en lättarbetad, ljus miljö med arbetsytor i Corian och smarta skåp för glas, porslin etc. En väl tilltagen badplattform hör till och ger tillsammans med cockpit en naturlig plats för umgänge och avkoppling. Alltid nära till en wetbar med plats för el-grill, ho, kylskåp och ismaskin. Bordet är dessutom el-manövrerat och blir nersänkt del av en bekväm solbädd. I övrigt finns lättillgängliga, ordentliga stuvutrymmen som underlättar ordning och reda ombord.

Nord West 370 Sport kommer att täckas av kl. 11.00 den 5 November på öppningsdagen på Scandinavian Boat Show i Älvsjö, Stockholm. Monter nr AMD:09 A-D.

TEKNISKA DATA
L.O.A. 11.8 M / 38 FT
BREDD 3.5 M / 11 FT
DJUP 1.2 M / 4 FT
HÖJD ÖVER VATTNET (FÄLLD ANTENNBÅGE) 3.8 M (3.2 M)
VIKT 9 TON
KABINER / BÄDDAR 2 / 4+2
BRÄNSLETANK 800 L
VATTENTANK + VARMVATTENBEREDARE 435 L + 40 L
SEPTIKTANK 150 L
DUBBLA DIESELMOTORER IPS OR STERN DRIVES
DESIGN & KONSTRUKTION BENNY MARTINSSON. 2008
FRAMTAGNING AV PLUGGAR OCH FORMAR JIB DESIGN

Länk: www.nordwest.se

Kommentarer

Jojje 15:40:55 2008-10-30

Ser ut som en jänkebåt med teak fast tre gånger så dyr.