11 november, 2008

Simrad AP24-AP28 vald till “bästa autopilot”

Simrad har en lång tradition inom avancerad autopilotteknologi och har belönats för detta gång på gång. Precis nyligen avslutades National Marine Electronics Association (NMEA) konventionen i San Diego, Californien och Simrad tog hem priset i klassen ”2008 års bästa Autopilot” för den nya AP24-AP28 autopilot serien.

Detta prestigefyllda pris, som röstades fram av “icke tillverkare”, men aktiva NMEA medlemmar, och NMEA-certifierade marinelektronik tekniker, togs emot av Louis Chemi, Navico Executive Vice President, Sales & Marketing, America. Navico är världsledande inom marinelektronik för nöjesbåtmarknaden och de distribuerar produkterna B&G, Eagle, Lowrance, Northstar och Simrad.

Dessa nya Simrad autopiloter är de mest avancerade någonsin, och erbjuder ägare av motor- och segelbåtar från 25 till 80 fot, en kombination av sofistikerade styrfunktioner, SimNet integrering och världsledande Simrad kvalitet. Simrad AP24 och AP28 autopilot modellerna har en funktion som kan använda sig av en Virtuell Roder Feedback (VRF™) teknologi, som eliminerar behovet av roder feedback ombord på snabbgående motorbåtar med inombords- och utombords motorer. Denna exklusiva Simrad teknologi ger enklare installation och ännu mer pålitlighet, samtidigt som systemkostnaden reduceras.

I tillägg till detta godkändes de nya autopiloterna för installation på Volvo Penta IPS system och EVC (Electronic Vessel Control) utrustade båtar. Detta gör att Simrads innovativa autopiloter nu kan användas på en mängd olika premium motorbåtar som använder sig av IPS och EVC tekniken. AP24/AP28 har en lång lista av avancerade styrfunktioner för både segel- och motorbåtar. Detta kan vara olika förprogrammerade girmönster, djupkontur styrning, integrerade styralgoritmer, avancerad vindstyrning, Instrument Data Presentation, och mycket, mycket mer.

”Vi har decennier av erfarenhet av att tillverka autopiloter för den “verkliga världens förutsättningar”, och våra autopiloter har de funktioner som dagens båtägare verkligen vill ha”, sa Louis Chemi. ”Denna senaste generation av autopiloter bygger vidare på Simrad traditionen av robust design och pålitlighet till sjöss.

Vi är mycket glada över utnämningen och att NMEA röstmedlemmarna var helt eniga i sitt val, och vi tar med stolthet emot priset för Navico familjens räkning”, lade Chemi till.

Länk: www.simrad-yachting.com