13 november, 2008

Barn designar sina gummistövlar själva

Det är slut med att höra barnen beklaga sig över att deras gummistövlar är fula. Nu kan de nämligen själva bestämma precis hur stövlarna ska se ut, om och om igen. Med My Design Boots kan barn och andra kreativa själar uttrycka sig och skapa unika och personliga stövlar – och skulle man bli trött på de färger och motiv man har valt kan man bara tvätta bort alltihop och försöka igen. My Design Boots är en nyhet på den skandinaviska marknaden och kan köpas i svenska butiker från mitten av november.

Nu är det bara fantasin som sätter gränser för hur gummistövlar kan se ut. My Design Boots finns som ett komplett set med stövlar, massor av färger, palett, penslar och tvättpulver och det är så lätt att använda att hela familjen kan vara med. ”Barn tycker att det är roligt att måla – och det är ännu roligare om det de målar kan användas till något.

Med My Design Boots kan barn utveckla sin uppfinningsrikedom och kreativitet medan de skapar ett par gummistövlar i sin alldeles egna och unika design, igen och igen”, säger Michael Haas från Tradinggroup som har fått My Design Boots till Danmark. Om man inte är så bra på att teckna själv kan man använda sig av de många schabloner som är en del av extratillbehöret till stövlarna. Det finns exempelvis figurer från äventyrsvärlden och motiv med blommor, sommarfåglar, sköldpaddor, lejon, giraffer, elefanter, etc.

Högkvalitativ och barnvänlig färg
Själva stövlarna är av naturgummi och de färger man målar med är barnvänliga och inte giftiga. De är hållbara genom att färgen är vattenfast, flexibel och speciellt utvecklad för att kunna fastna på det glatta gummit. ”Vi upptäckte stövlarna som går att måla på i början av året och har därefter testat kvalitet och hållbarhet, bland annat genom att utsätta dem för en tur i diskmaskinen och för realistisk användning. Det är självklart våra egna och bekantas barn som har provat gummistövlarna”, berättar Michael Haas som bara har fått positiv respons på stövlarna. Många har framhållit att de personliga stövlarna är lätta att känna igen på förskolan eller i skolan – och köper helt enkelt ett set till samtliga barn i familjen.

Årets julklappsidé
My Design Boots finns i storlek 25-40 och kan användas av både vuxna och barn från 3 år och uppåt. Som tillbehör kan man också få ett varmt ullfoder som samtidigt gör stövlarna ett nummer mindre. ”På så sätt kan man köpa ett par stövlar som passar nu – med ullfoder i. Till våren kan man ta ur fodret och därmed förlänga tiden som stövlarna passar barnet”, förklarar Michael Haas. Bland övriga tillbehör kan man exempelvis få snören och olika figurer som klistras på stövlarna – och nya typer av tillbehör utvecklas löpande.

Tradinggroup är ett skandinaviskt företag som har specialiserat sig på exklusiva barnkläder som är nya, roliga och annorlunda. Just nu söker Tradinggroup återförsäljare av My Design Boots i Sverige.

Länk: www.mydesignboots.dk