17 december, 2008

Sail Racing partner till Team Audi /Q8

Sail Racing, som profilerat sig hårt senaste åren, bl. a som klädsponsor till Victory Challange inför Americas Cup 2007, har även följt utvecklingen i TP52 klassen. Som en del av en internationell satsning har man till­sammans med sin italienska samarbetspartner gått in som officiell klädsponsor till italienska Team AudiQ8.

– Detta är ett viktigt strategiskt steg för vårt varumärke att vara en del av ”Grand Prix Racing” inom segling, säger Christian Engström, försäljningschef på Sail Racing.

– Exponeringen hittills har varit mycket bra och inför Audi Med Cup 2009 har nu också andra team visat intresse för oss.

Magnus Holmberg, Sveriges bästa matchracing seglare genom tiderna, samt del av Sail Racings Test Team, blev inför VM i TP52 nu i oktober, kontaktad av Team Audi Q8 för hjälp med taktik och trimning av besättning­en. Detta sammanträffande är en riktig fullträff, då båda parter samarbetar med Sail Racing. Magnus Holm­berg meddelar nu att han är klar för Team Audi Q8 för hela säsongen 2009.

– Detta skall vi verkligen ta vara på, säger Christian Engström. -Det finns nu möjligheter för oss att nyttja samarbetet, inte bara i test av våra produkter. Självklart finns det också ett stort värde, sett till profilering av vårt varumärke , att vi finns på plats inom den just nu mest prestigefyllda seglingen i världen.

Sex stora regattor i medelhavet går alla under namnet Audi Med Cup. I cupen ingår just nu 22 team, från 10 olika nationer och från 3 kontinenter vilket det speglar det stora globala intresset för cupen. Och det ser ut som att det blir än fler team inför 2009. Klart står redan att Emirates New Zealand (2:a i Americas Cup 2007) är klara för Audi Med Cup 2009.

Länk: www.sailracing.se