17 december, 2008

Malö Yachts vann prestigefylld utmärkelse

Malö 37 Classic har utsetts till Import Boat of the Year 2009. Det är andra gången på tre år som amerikanska båtmagasinet Cruising World belönar en segelbåt från Malövarvet i Kungsviken. Varje år bedömer en oberoende expertpanel årets nya båtar på den amerikanska marknaden. I år deltog hela 21 båtar. Båtarna genomgår noggranna tester och utsätts för prov på havet.

Egenskaperna som Malö 37 Classic uppvisade till sjöss och varvets omsorgsfulla känsla för detaljer gjorde den till juryns självklara favorit i klassen Import Boat of the Year. I januarinumret av Cruising World kallar man båten ”en dröm att styra och en fröjd för ögat”.

Juryns motivering
”Malö 37 Classic är en kundanpassad segelbåt byggd utifrån noga utformade kvalitetskrav – redo att segla varje ocean. Båten har ett elegant inre och en genomtänkt däckslayout. Seglingen är en förstklassig upplevelse.”

Redan 2007 belönade Cruising World en segelbåt från Malö Yachts. Då vann Malö 40 utmärkelsen som Import Boat of the Year.

Länk: www.cruisingworld.com