12 januari, 2009

Alpin skidåkning i kombination med segling

På norska västlandet erbjuder nu Lange Maritime alpin skidåkning i orörd natur på fjällsidorna runt Romsdalen. Gästerna bor ombord i Explore North, en Alubat Ovni 435, får segla utmed fjorden och köra lössnöåkning med guide. Februari till april går dessa veckoturer med utgångspunkt från Molde.

Under sommaren fortsätter spännande upplevelser med segling i majestätiska Lofoten. Bland kritvita sandstränder och kristallklart vatten kan gästerna vara helt för sig själva. Njuta av sjöfågel, örter och småväxter i intensiv blomning under midnattsolens ständiga ljus. Lördag till lördag, tvåveckors- eller specialturer får gästerna segla mellan historiskt kända hamnar och fiskeplatser i ett av Nordnorges mest dramatiska landskap.

“Vi märker ett ökat intresse för segling i nordliga och arktiska farvatten”, säger Bo Lennström på Lange Maritime i Vaxholm. “Våra båtar från Alubat passar mycket bra för segling på dessa breddgrader och vi har fått många förfrågningar från Ovniägare och kunder som vill testa båtarna i nordliga farvatten. Segling är ett miljövänligt semesteralternativ och gästerna kan dessutom åka tåg till våra avgångshamnar. Därför tycker vi det är bra att kunna erbjuda de här seglingarna i Skandinavien”.

Alubat Ovni är kända för starka, välisolerade aluminiumskrov med lyftköl. Byggda för långsegling och anpassade för nordliga farvatten. Sedan flera år är Lange Maritime importör i Skandinavien för de franska segelbåtarna från Alubat.

Nu lanserar Lange Maritime ett samarbete med norska Explore North för att kunna erbjuda segling på norska västlandet och Lofoten med Ovnibåtar.
Foton: Jon Amtrup om inte annat anges.

Länk: www.langemaritime.se