2 februari, 2009

Båtentusiaster och estetiska livsnjutare hittar hem på Björholmens Marina

Petit Hotelkedjan har en renodlad idé om vad hotellen ska erbjuda sina gäster. Den senast tillkomna medlemmen är mer än bara ett hotell, att vara gäst på Björholmens Marina innebär upplevelser av helt nya dimensioner. Ann och Jörgen Rudbäck har lyckats skapa en fulländad komposition av sjöliv, design och gourmetmat.

Pressrelease:

Tjörns nordvästra udde är en magnifik plats för båtentusiaster, esteter och livsnjutare. Här störtar klipporna ner i havet, naturlivet är rikt och marken bär lämningar från forntiden. Mitt i den storslagna miljön bedrivs den speciella verksamheten på Björholmens Marina i regi av ägarna Ann och Jörgen Rudbäck. Sedan några år tillbaka har marinan med dess båthamn utökats med hotellverksamhet och en svanenmärkt gourmetrestaurang.

– Ann är arkitekt och det är hon som har ritat samtliga byggnader på marinan, berättar Jörgen Rudbäck.

På det fyrstjärniga hotellet finns det 31 dubbelrum i tre olika stilar, nautisk, japansk och elegant. Som gäst kan du även hyra studio med pentry för längre vistelser eller hyra sjöstugan.

Dagligen lägger fiskebåten IDUN till vid fiskeläget Björholmen för att förse restaurangen med havets läckerheter. I köket är det just kökschef tillika driftchef Johan Gref som ser till att den halstrade pilgrimsmusslan med champagnesås är till belåtenhet. Restaurangens skaldjur, grönsaker och vilt, som exempelvis hjort, kommer precis som fisken ifrån trakten. Petit Hotel är noga med att samtliga medlemmar lever upp till gästernas förväntningar vad det gäller kreativa kök med gastronomiska matupplevelser.

– Vi kände till Petit Hotel sedan tidigare och tyckte att det var en kedja som stämde bra med vår egen profil, berättar Jörgen Rudbäck.

Havsturer ges bl.a. i form av guidade fisketurer eller hummer- eller sälsafari. På torra land kan man bli en del av Tjörns kulturliv som är innehållsrikt på framförallt bildkonst. Förutom de utställningar som Björholmens Marina organiserar har Tjörn sin egen Påskkonstvandring och här ligger även Nordiska Akvarellmuseet. Fyra kilometer från marinan har en fårfarmare drivit igenom ett spektakulärt konstprojekt. Fårens betesmark har förvandlats till en näst intill surrealistisk plats med stora samtida skulpturer av flera kända konstnärer.

Petit Hotel, som är medlem i Pleasant Hotels Europe, finns idag på 29 platser i Sverige med Björkuddens Hotell & Restaurang i norr till Mötesplats Österlen i söder. Hotellen har som mest runt 30 rum och stora konferensmöjligheter. Gemensamt för hotellen är att de har professionell personal, hög komfort och ett stort och utmärkt kök. Petit Hotel Pearl ingår i kedjan med 10 hotell med liknande koncept i Europa och i Afrika.

Länk: www.petithotel.se