5 februari, 2009

5,3 m styrpulpet från Kina till Sverige

Ett Göteborgsföretag presenterar nu en italienskdesignad styrpulpetbåt som byggs i Kina. Båten är CE-märkt. Detta är inte den första intrudktionen av kinesiska båtar på den svenska marknaden. Tidigare har flera plastbåtar, kajaker i kolfiber och även träsnipor byggda i Kino visats upp.

Företaget som importerar CQ 535 heter CQ Products. Det finns i Göteborg och har nyligen tecknat avtal om import och försäljning av denna bowrider i 5,3-metersklassen med kapell klassificerad för 90 hk utombordsmotor. Båten är designad i Italien.

– Genom anpassning till europeiska kvalitetskrav och fördelen av lägre tillverkningskostnader i Kina finns nu förutsättningar att erbjuda konkurrenskraftiga produkter, säger Lars Danielsson som är CQ Products representant i Shanghai.

– Det kommer att bli ytterst intressant att se hur marknaden kommer att förhålla sig till en marin kapitalvara med Kina som ursprungsland. Kommer man att ha förtroende för produkterna avseende kvalitet relaterat till pris? Vår bedömning är att det finns flera olika kategorier av båtköpare – alltifrån de som vill ha en välkänd imageprodukt till de som önskar en bra fungerande båt till rimligt pris.

Enligt importören är CQ 535 “en robust och välutrustad båt i ett populärt storlekssegment till att attraktivt pris”. Det första demoexemplaret är utrustat med en miljövänlig 4-takts 90 hk Mercury utombordsmotor. Den båten kostar 189 000 kr. Enbart båten är prissatt till 100 000 kr.

Specifikationer:
Längd 5,35 m
Bredd 2,18 m
Vikt: 600 kg
Antal personer: 6
Max motorstyrka: 90 hk

Länk: www.cqproducts.se