22 juli, 2009

Bohinc laddad inför Sveriges GP 8-9 augusti

Hannes Bohinc, vinnare av Harmsworth Trophy två gånger och en av hittills bara sex förare som tagit hem den eftertraktade segern i racet Cowes-Torquay-Cowes vid mer än ett tillfälle, kommer till världsklasstävlingarna i powerboat, P1 Scandinavian Grand Prix som hålls helgen den 8-9 augusti i Göteborg.

Österrikaren och hans co-pilot Giancarlo Cangiano i det italienska OSG-racingteamet tänker ta ledningen i världsmästerskapen efter att redan ha vunnit två av den här säsongens tre Grand Prix. För tillfället ligger de båda f.d. världsmästarna i sin 1500 hk mercury-utrustade SNAV OSG på andra plats efter det brittiska laget Silverline.

“I fyra av sex race den här säsongen har vår båt gjort bra ifrån sig och vi hoppas att den ska prestera lika bra i Göteborg.” bekräftar Bohinc. “Den svenska publiken kan vara säker på att få se en mycket tävlingsinriktad och spektakulär drabbning”.

Även om tävlingskalendern anger sex tävlingar har slutevenemanget i Bahrain ännu inte formaliserats vilket innebär att OSG och deras största konkurrenter om världsmästartiteln inte kan vara säkra på att det blir en sjätte deltävling och därför måste ett avgörande steg tas i Göteborg.

”Vi vet vad som måste göras och vi är förberedda” fortsätter Bohinc, “men endurance racing är utmanande och oförutsägbar och att ha tur är lika viktigt som att vara i bra form. Göteborg kommer att vara en fantastisk plats för tävlingarna och vi ser alla fram emot att vi får njuta av den svenska gästfriheten, tävla här och bjuda publiken på ett fartfyllt och spännande skådespel”.

Länk: www.HannesBohinc.com/p1