27 juli, 2009

Nya instrument från Nexus

Nexus Marine AB har tagit fram ett helt nytt repeaterinstrument flr kappseglare och semesterseglare. Det heter XL20 och är försett med stora, rejäla siffror. NXR XL20 passar in i Nexus övriga NXR instrumentserie.

XL20 är specialkonstruerat för att fungera som en del av NXR-serien och kompletterar systemet för båtar från 35 fot och uppåt. Med XL20 ombord täcker NXR hela behovet av instrument.

NXR har designats för att fungera som “centralt nervsystem” i högpresnatdabåtar och representerar, enligt Nexus själva, det allra bästa inom sitt område. Instrumentet har 45 mm höga siffror, större än hos många konkurrenter. De har hög kontrast och är väldigt lättlästa under alla förhållanden. XL20 finns med valbar röd eller grön bakgrund och är helt programmerbar till navigationssystemets arbetsstation.

Tekniska specifikationer:
Spänning: 10-16V
Strömförbrukning: 8 mA
Dimensioner: 155×133 mm
Vikt: 396 g
Frekvens: 8 Hz

Pris cirka 990 Euro.

Länk: www.nexusmarine.se