27 juli, 2009

108-fotare från Pershing med Arnesondrev

Italienska Pershing kommer med en helt ny 108 fots modell försedd med Arnesondrev. För designen svarar Fulvio De Simoni som även har haft Tilli Antonelli, styrelseordförande och grundare av varvet, till sin hjälp för att utveckla helt nya idéer. Pershings tekniker har bland annat jobbat vidare tillsammans med moderbolaget Ferretti S.p.A.’s AYT (Advanced Yacht Technology) för att integrera ytterligare integrera rutornas konstruktion i båtens hela linjeföring.

I standardversionen är Pershing 108 försedd med tre stycken 1815 kW MTU dieselmotorer. De är utrustade med tre Arneson ytskärande propellrar, vilket ger en toppfart på hela 41 knop. Motorerna är centralt placerade i båten för att få maximalt effektiv förbränning och luftförsörjning.

Arnesondrev är spektakulära med sin höga vattenstråle efter båten. De ger också goda prestanda. Båten kan till exempel köra 1 070 Nm vid farten 11 knop. Normal marschfart är annars cirka 23 knop med två motorer.

Utrymmena är rejält tilltagna, vilket de bör vara i en 108-fotare. Den stora cockpiten har plats för tio personer och en täckt avdelning som även kan öppnas upp vid behov.

Interiören är byggd i träslaget “Canaletto valnöt”. Det finns flera olika inredningsalternativ med upp till fem separata kabiner plus utrymme för besättning. Det finns också möjlighet att ta med en 5 m lång jolle på aktern.

Länk: www.pershing-yacht.com