7 september, 2009

Norsk premiär för nya Bavaria Sport 28

Bavaria Sport 28 fick sin världspremiär 2 september på Oslos flytande båtmässa, som avslutades den gångna helgen. Den nya båten har, liksom övriga nyheter från Bavaria det senaste året, designats i nära samarbete med BMW Group DesignworksUSA, en underleverantör till BMW Group. Båten presenterades av Bavarias VD, Andres Cardenas.

– Bavaria Sport 28 är resultatet av våra ständiga mål att erbjuda de bästa båtarna med bästa värde för kunderna och den högsta kvaliteten. Vi gör det vid världens modernaste båtvarv, sa Andres Cardenas vid premiärvisningen.

Bland båtens egenskaper märks att den har stora utrymmen och är väldigt välbalanserad, enligt varvets uppgifter. Den är också extremt praktisk för många olika användningsområden, som en sportbåt i den här klassen bör vara.

Sittbrunnen är till exempel ovanligt stor för en båt i den här storleken. Det finns också många fler stuvutrymmen i båten än vad som är normalt i en 28-fots motorbåt. Salongen har tillräcklig ståhöjd för att det ska var bekvämt att jobba i och kring pentryt och matbordet i salongen har plats för sex personer.

Trots att 28:an har flera yttre likheter med Deep Blue 46 understryker varvet att den inte ska klassas som någon lillasyster till den extremt sportigt kraftfulla 46:an. 28-fotaren är en sport- och familjecruiser. Bavaria ska introducera båten på marknaden under september. Den nya Bavaria Sport 28 ersätter den nuvarande Bavaria 27 Sport.

Länk: www.bavariasverige.se