8 september, 2009

Waxholms Begagnade Båtmässa 11–13 september

Idén om en begagnad båtmässa blev verklighet då konjunkturläget har gett en ökad efterfrågan på begagnade båtar inför årets båtsäsong. Sveriges första Begagnade Båtmässan genomfördes i Waxholms Gästhamn 11 – 14 maj i våras.

– Nu går vi vidare och ser ett stort intresse runt att sälja sin begagnade båt inför hösten och det är samtidigt många som ser fram emot att göra höstklippet, säger Mats Larsson som är upphovsman till projektet och en av ägarna bakom Waxholmsgästhamn.

Flytande båtmässorna i Wasahamnen och på Biskopsudden förra helgen är för nya båtar medan Waxholms Båtmässa i Waxholms Gästhamn är en mässa för begagnade båtar. Hamnen har kapacitet att ta emot över 100 båtar i olika klasser och under dagarna mässan pågår hoppas arrangörerna på tusentals besökare.

Objekten som redan anmält sig är allt från mindre motorbåtar i 100 000 kronors klassen, till Storebro Royal Cruiser med ett utgångspris på 1 175 000 kronor och en Victory 42 segelbåt som går för 1 350 000 kronor. Samtidigt som båtmässan pågår arrangeras ”Båtloppis” på pirer och kajer där alla kan ta med sig ett bord och gamla båtprylar från garaget som kanske hittar en köpare.

Waxholms Båtmässa samarbetar med mäklare från Båtagent, besiktningsmän, banker och försäkringsbolag för att kunna erbjuda köparen och säljaren bra tilläggsservice.

– Det känns väldigt bra att följa upp vårens fina båtmässa med denna höstmässa och vi tror att många flera besökare kommer till Waxholm för att kanske just göra höstklippet! Dessutom är det kul att vi på Båtagent får vara med och erbjuda extra tjänster som exempelvis finansiering och värdering av båtarna, säger Niklas Forsén, vd på Båtagent, samt krönikör i Båtnytt.

Waxholms flytande båtmässa pågår under den 11 – 13 september i Waxholmsgästhamn.

Länk: www.waxholmshamn.se