15 september, 2009

Segelbåtens dag för juniorer 2009 i Jönköping

Lördagen den 12/9 arrangerade båtklubbarna i södra Vättern för första gången ”segelbåtens dag för juniorer”. I strålande väder med vindar upp till 4m/s fylldes Munksjöns norra del av segel för första gången på flera årtionden.

Totalt var det 41 st jollar som seglade, det var optimister, trissjollar, Monark ”giggar” och 606:or som användes för lekar, matchrace, bankappsegling och pröva på segling för juniorer och vuxna.

Vidare medverkade Visingsö Sjöräddningssällskap och Jönköpings Räddningstjänst med inlevelserika räddningsaktioner som intresserade den stora skaran människor som samlats på Munksjöns kaj.

Förutom att Jönköpingsborna fick en helt ny stadsupplevelse denna lördag fick våra juniorer från olika klubbar chans att träffas för trevlig gemenskap på Munksjön. Prova-på-segling visade sig vara ett uppskattat inslag. Många som funderat på testa segling fick nu chansen att pröva tillsammans med någon erfaren ungdom eller vuxen.

Under dagen hölls prisutdelningar efter varje aktivitet och avslutningsvis genomfördes utlottningen av en ny optimistjolle som var skänkts av företag från Jönköping.

”Segelbåtens dag för juniorer” är ett samarrangemang mellan båtklubbarna i södra Vättern, Jönköping, Gränna, Visingsö, Domsand och Jönköpings sjöscoutkår. Tillsammans med lokala sponsorer satsar man på ett årligen återkommande arrangemang för att locka fler att börja segla, ung som gammal.