18 september, 2009

Satsning på båtmässa i Malmö-Limhamn

Helgen den 25-27 september blir det stor båtfest i Limhamns Småbåtshamn. Det kommer att visas nya båtar och tillbehör i sjön och på land. På bilden syns Delphias huvudkontor i Limhamns småbåtshamn.

Limhamns Småbåtshamn är idag en av landets största och bästa småbåtshamnar dock har man tidigare inte lyckats marknadsföra den till en bredare målgrupp. En väl fungerande småbåtshamn lyfter hela Malmö som turistattraktion och resmål. Det har i stort sett varit tyst kring båtlivet i Malmö sedan Americas Cup.

– Vi som jobbar direkt med båtlivet i Malmö satsar nu på att marknadsföra oss genom att visa upp oss under mässan ”Öppen Brygga” i Limhamns småbåtshamn, säger Axel Billquist, initiativtagare till mässan .

– På plats finns flera ledande aktörer som har sina företag i och runt Malmö. Det är första året vi gör detta och intresset att ställa ut har varit stort, långt över förväntan, fortsätter Axel Billquist.

I anslutning till bryggan där båtarna kommer att ligga kommer utställarna på land att finnas och vissa utställare som normalt finns i hamnen kommer att ha öppet hus under mässan. Man bjuder även in de som vill skall sälja sin begagnade båt att visa upp den och på så sätt nå nya spekulanter.

– Det är bara att kontakta oss så berättar vi mer. Visningen får man göra själv så det kan vara klokt att ha kaffetermosen fylld ombord, avslutar Axel Billquist.

Länk: www.oppenbrygga.se