18 september, 2009

Nacka Strand bjuder på auktion av seglingsbilder

Fotoauktion, Sveriges seglarelit, tävlingsbåt från Volvo Ocean Race och Mange Olsson som berättar om den senaste seglingen runt jorden. Allt detta kan man uppleva på Restaurant J i Nacka Strand den 21 september när bilder från världens mest extrema kappsegling auktioneras ut till förmån för Stiftelsen Min Stora Dag. Auktionsförrättare är Tom Österman från Bukowskis och Martin Timell.

Bilderna från sommarens fotoutställning i Nacka Strand — ”History of the Extreme” auktioneras nu ut. Auktionsförrättare är Tom Österman från Bukowskis och Martin Timell som också är ambassadör för Min Stora Dag. Budgivningen startar klockan 17.00 på Restaurang J i Nacka Strand. Utropspriset är 500 kronor/bild och den som bjuder högst har möjlighet att bli ägare till fantastiska extremseglingsbilder i storformat och samtidigt göra en insats för barn med livshotande sjukdomar.

— Fotoutställningen har haft många besökare och varit mycket uppskattad. Bilderna är otroligt häftiga och det stora formatet stärker känslan ytterligare, säger Marika Karlsson, marknadschef på Vasakronan. Nu hoppas vi att alla som blivit entusiastiska över bilderna också passar på att lägga ett bud den 21 september.

Vid bryggan i Nacka Strand ligger under kvällen en av tävlingsbåtarna från Volvo Ocean Race förtöjd och stora delar av Ericsson Racing Team finns på plats. Klabbe Nylöf, vd på Whyshore och Mange Olsson, skeppare på Ericsson 3 i senaste upplagan av Volvo Ocean Race, delar också med sig av sina seglingsäventyr.

Om “History of the Extreme”
Fotoutställningen ”History of the Extreme” som under sommaren visades i Nacka Strand var en hyllning från Vasaskronan till världens mest dramatiska och farofyllda kappseglingar — Whitbread Round the World Race och Volvo Ocean Race. Bilderna som visar extremsegling ur dess häftigaste vinklar är tagna av Rick Tomlinson, Oskar Kihlborg, Thierry Martinez, Daniel Forster och Malcolm Hanes. Fotograferna har alla omfattande erfarenhet av att fotografera extremsegling, bland annat som officiella fotografer för Volvo Ocean Race. Fotograferna har skänkt sina bilder till förmån för Min Stora Dag.
Om Nacka Strand
Nacka Strand är en populär plats för båtfolk och har tidigare varit hemmahamn till tre extremseglingsprojekt: Swedish Match, The Card och SEB. Området har sin egen båtklubb, Nacka Strand Yacht Club och segling och båtliv är en del av området.

NÄR: Måndag 21 september kl. 17.00
VAR: Restaurant J, Augustendalsvägen 52, Nacka Strand

Länk: www.nackastrand.se/extreme