18 september, 2009

Supersnabb segelkatta från Azzura Marine

Azzura Marine i Australien har sjösatt en 32 m lång supersnabb seglingskatamaran efter en omfattande renovering. Det blir en av världens snabbaste flerskrovssegelbåtar. Båten hette från början Lady Barbaretta, men har under renoveringen bytt namn till Necker Belle. Nu hoppas ägarna på ett långt och fint liv för henne.

Necker Belle är en på många sätt unik båt. Hon är byggd som en lättviktskonstruktion med skrov och mycket av överbyggnaden med mera i kolfiber. Hon är byggd för att klara farter upp till 25 knop, vilket är en imponerande siffra för en båt på 32×14 m.

Förutom ytbehandling har Necker Belle fått en rejäl uppgradering i sitt segelsystem, inklusive nya segel, beslag och en ny 38 m hög mast.

När hon är helt färdigrenoverad ska Necker Belle med besättning segla tillbaka till hemmavattnen i Karibien, en seglats på mer än 10 000 Nm. För att klara de senaste reglerna inom charterbranschen har hon även uppgraderats från MCA LY1 till MCA LY2.

Länk: www.azzuramarine.com