21 september, 2009

Hardtopversion av Pedro Levanto 44

Holländska båttillverkare är väldigt skickliga på att bygga båtar i stål. Finishen på ytbehandlingen är mycket hög och båtarna ofta väl genomtänkta med goda funktioner som bobåt. Nu kommer en ny Hardtopversion av en av Pedro-Boats storsäljare på 44 fot.

Båten heter Levanto 44’ och har tagits fram efter särskilda önskemål från kunder i Ryssland och Skandinavien. De vill ha ett fast styrhus som alternativ till den öppna modell av båten som redan finns. Därför har Pedro-Boats tagit fram en Hardtop i aluminium.

– Vi har tagit fram denna Hardtop som ett alternativ för våra kunder. Den kan enkelt monteras av om båten behöver transporteras i kanaler med låg höjd eller på vägen, säger André van der Velde, utvecklingsansvarig hos Pedro-Boats.

Den första båten av modell Levanto 44 Hardtop har redan lämnat varvet för destination Ryssland. Varvet har även intresserade kunder i Norge och Sverige.

Länk: www.pedro-boat.nl.

Fakta om båten
Technical specifications Levanto 44’
Length o.a. 13,40 m
Width 4,30 m
Beam 1,25 m
Fueltank 750 liter
Fresh water tank 600 liter
Waste water tank 350 liter
Berths 4 – 12
Weight 16.000 kg
Engine Perkins M150Ti,
109 kW (148 hp)
CE-designcategory B