21 september, 2009

Nya instrument med flera funktioner från Simrad

Simrad Yachting presenterar två nya produkter i sin NSE-serien inom multifunktionella enheter (MFDs). NSE produkterna har ett mycket bra användargränssnitt på en marknadsledande nivå. Detta gäller även när det kommer till robust konstruktion och kraftfull prestanda. NSE serien består av NSE8 och NSE12 vilka baseras på ljusstarka och högupplösliga 8”- respektive 12” LED skärmar. NSE serien levererar “det bästa av det bästa” inom radar-, kartplotter- och ekolodsteknik.

– Vi har utvecklat ett system som ger båtfolk bästa prestanda, ett otroligt intuitivt användargränssnitt och möjlighet att expandera systemet på ett mycket enkelt sätt. Detta i silrena och sobert eleganta utformade multifunktions displayer, säger Mike Fargo, Simrad’s Product Line Director på Navico.

– Designad för högsta kvalitet och maximal pålitlighet, är det marknadsledande konceptet. Enheterna är idealiska för alla som seglar, åker motorbåt samt för sportfiske entusiaster som endast nöjer sig med det bästa inom marin elektronik. NSE serien kan likaväl installeras på en lyxjakt eller i styrhytten på en arbetsbåt.

Simrad NSE8 och NSE12 är lätta att installera och använda. De omfattar allt som krävs för att navigera med förprogrammerad kartografi av exceptionellt hög kvalitet. Alla NSE system som säljs i Europa är installerade med den prisbelönta Navionics® Platinum kartografi som även omfattar satellitfoto och 3D presentation.

Den mångsidiga Simrad NSE kombinerar den ledande tekniken från varumärkena inom Navico koncernen, vilket ger tillgång till den bästa och allra senaste teknologin från världens främsta experter på sitt område. Simrad NSE har direktfunktionsknappar som ger helt lysande och enkel hantering. Resultatet är ett smart nytt menybaserat användargränssnitt som innehåller särskilda lägen för att maximera funktionalitet och tillgänglighet för yrkes- och fritidsanvändare.

Den vridbara multifunktionsratten har inbyggd tryck funktion som ger kontroll över menyer och viktiga funktioner. Zoomingen av denna produkt sker endast genom att vrida på multifunktionsratten, och dess snabbhet i zoomningen är marknadens allra bästa. Man måste helt enkelt se det för att tro på det.

Simrad NSE-serien är kompatibel med några av de mest kraftfulla tekniska innovationer som finns tillgängliga, inklusive prisbelönta BR24 Broadband Radar, HD Digital Radar, BSM-1 Broadband Ekolod modul och GS15 High Speed 5Hz GPS-antenn.

Mike Fargo fortsatte:
– Simrad Yachting har höjt ribban för navigation och GPS-teknik med NSE8 och NSE12. Den nya serien multifunktionsdisplayer har utformats för kvalitet och prestanda, integrering “Best in class” teknik på alla nivåer.

Länk: www.simradyachting.com

Länk: www.sportmanshipmarin.se