23 september, 2009

Bavaria byter logo

Tyska Bavaria Yachts byter logotyp och företagsdesign. Premiären för den nya designen hölls på båtmässan Interboot i tyska Friedrichshafen, där företaget bland annat visade nyheterna Cruiser 32, Cruiser 55 och Sport 28 i en monter som såg ut som den på bilden här intill.

Den nya designen sägs både vara traditionell som bärare av varvets värden och modern. Den ska fungera väl tillsammans med båtar som till exempel Cruiser 55 och Deep Blue 46, som är designade i samarbete med Farr Yacht Design (endast Cruiser 55) och BMW Group DesignworksUSA, en underleverantör till BMW Group.

Bavaria har byggt båtar sedan 1978. Under “normala” ekonomiska tider bygger varvet fler än 3 000 motor- och segelbåtar per år. 60% av produktionen är segelbåtar medan resterande 40% är motorbåtar. 85% av produktionen exporteras. Sedan företaget startade har Bavaria byggt över 30 000 båtar.

Länk: www.bavaria-yachtbau.com