23 september, 2009

Stora nyheter från engelska Fairline

Den engelska båtbyggaren Fairline gör som flera andra stora engelska varv, de satsar på att förnya sitt båtsortiment ordentligt för att gå stärkta mot bättre tider. Tre större nyheter presenterades på båtmässan i Southampton.

Nyheterna var Fairline Squadron 65, Fairline Squadron 41 och Fairline Targa 58 Gran Turismo. Det är en trio lyxiga båtar i en kategori som inte direkt vänder sig till “vanligt båtfolk” utan till de som verkligen har råd att spendera stora belopp på sitt båtintresse. Det finns dock gott om sådana kunder både på den engelska marknaden och internationellt sett.

Av nyheterna är Squadron 65 den största. Det är ett riktigt flytande sommarnöje med en prislapp på cirka 20 Mkr. Då får man kojer för åtta personer och 2×2 200 hk motorer som innebär en marschfart på 35 knop.

Den något mindre Targa 58 Gran Turismo visades på konstruktionsstadiet, det vill säga inte som färdig båt. Den är försedd med tre kabiner och är försedd med Volvo Penta D12 motorer.

Squadron 41 har, liksom övriga båtar i Squadron-serien, en rejält tilltagen flybridge. Även badbryggan är väl genomtänkt och den har till exempel plats för en RIB. Priset är cirka 5 Mkr.

Länk: www.fairline.com