6 oktober, 2009

Oväntat motstånd i kampen om OS-platser

I damernas matchracing avslutades grundseglingarna på ett överraskande sätt genom att Anna Kjellbergs team från GKSS, med en tredje plats på senaste VM, oväntat slogs ut redan innan finalen. Karin Hagströms team från GKSS vann otippat tävlingen genom att besegra Chita Wahlroos från Finland i en dramatisk final.

Ett av Sveriges största OS hopp i 470 klassen är KSSS-paret Anton Dahlberg och Sebastian Östling. Efter helgens regatta har Anton och Sebastian befäst sin position genom att vinna 470 klassen överlägset.

Under helgen har drygt 300 seglarentusiaster från fem länder tävlat i KSSS Olympic Class Regatta. Totalt ingår nio klasser samt matchracing för damer som är en ny het OS klass. Regattan som också är en säsongsavslutning för landslagsseglarna samlar många duktiga och namnkunniga seglare.

KSSS Olympic Class Regatta är en av Sveriges största jolleregattor och seglades på fyra olika banor. I övriga olympiska klasser vann GKSS seglarna Emil Cedergårdh och Josefin Olsson i Laser respektive Laser Radial. KSSS seglarna Charlie Ekberg och Kalle Torlén vann till sist den spännande tätstriden i 49er klassen.

De inledande seglingarna under lördagen genomfördes under tidvis tuffa förhållanden, med både armbrott och brutna revben som följd. Söndagens avslutande tävlingar bjöd på betydligt lättare vindar.

Seglingsklasser

Olympiska klasser: Laser Standard, Laser Radial, 470, 49er samt damernas matchracing
Andra klasser: E-jolle, Optimist, Zoom 8, 29er, 420
Tävlingen är en kvaltävling till ISAF Youth Worlds i klasserna Laser Radial, 420 och 29er