13 mars, 2010

Askeladden satsar på ny Pilothouse kabinbåt

Askeladden satsar på en het båt i klassen för mindre hyttbåtar på Båtmässan i Oslo. Askeladden P66 Pilothouse är en komplett utrustad kabinbåt i en klass där framför allt franska båttillverkare har arbetat ohotade i flera år, men nu kommer konkurrensen från Norge. Båtliv har besökt mässan, där även Hydrolift visar en fräck ny styrpulpetbåt. Nya Hydrolift SX22 visar att det går att komma på nya lösningar även för styrpulpetbåtar.

Askeladden P66 Pilothouse är en riktigt intressant nyhet. På den franska marknaden finsn en uppsjö av båtar i den här klassen, men Askeladdens nykomling känns ändå som en fräsch nyhet. En av anledningarna är den kvalitetskänsla som Askeladden har försett båten med.

P66 Pilothouse fick sin premiär på mässan “Sjøen for alle” i Oslo, som pågår till och med 21 mars. Båten har en stor kabin med 1,98 m takhöjd och två kojplatser, vattentoalett, sittplatser för fyra och ett enkelt pentry. Akterdäcket är på hela 4,5 kvm och båten har mycket gott om stuvutrymmen.

Dessutom går den att köra på motorer från 100 hk fyrtakt, vilket bör göra den til lett vettigt ekonomiskt alternativ. På mässan var priset 379 000 norska kronor, vilket sätter den ungefär “mitt i klassen” av franska utmanare.

Tekniska fakta:
Längd: 6,60 m
Bredd: 2,50 m
Vikt utan motor: ca 1.100 kg
Bränsletank: 140 liter
Vattentank: 40 liter
Hålltank: 40 liter
Motor: max 140 HK

www.askeladden.no

En av bilderna här nedan visar nya Hydrolift SX22. Mer information om den båten kommer i separat nyhet.

www.hydrolift.no