25 mars, 2010

Miami välkomnar Volvo Ocean Race än en gång

Som utlovat presenterar tävlingsledningen de aktuella hamnarna för Volvo Ocean Race i högt tempo. Den senaste nyheten är att Miami i Florida komemr tillbaka som värdhamn. Miami ska stå som värd innan den delsträcka som seglas till Lissabon under Volvo Ocean Race 2011-12. Florida har en lång tradition tillsammans med racet och det blir femte gången som denna “sunny state” välkomnar Volvo Ocean Race .

Miami har konkurrerat med ett stort antal kända hamnar om att få stå som värd för delsträckan. Inte minst flera Nordamerikanska hamnar var villiga att arrangera stoppet.

Båtarna kommer till Miami efter en relativt kort segling från brasilianska Itajai.

– Volvo Ocean Race är världens i särsklass främsta jorden-runt-segling. Det är en stor ära för Miami att bli utvald som värd för ett stopover, säger Marc Sarnoff i Miamis organisationskommitté.

Även VD:n för Volvo Ocean Race, Knut Frostad, är nöjd:

– Vi är väldigt säkra på att Miami kommer att ge oss en första klassens seglingsupplevelse under våren 2012 och att Floridas befolkning kommer att välkomna oss på ett varmt sätt.

Race village kommer att ligga i Bicentennial Park på Biscayne Bay nära centrum i Miami.

www.VolvoOceanRace.com

Bildtext:
Fr. v. Geno Effler, Vice President of Public Affairs Volvo Cars North America, Volvo Ocena Race Commercial Director Greg Miall, District 3 Commissioner Frank Carollo, City of Miami Mayor Thomas Regalado, District 2 Commissioner Marc Sarnoff.