1 juni, 2010

Promarina AB tar över driften av Norrtälje gästhamn

Gästhamnen i Norrtälje får ett lyft med ny servicebyggnad, nya bryggor, sjömack och ny arrendator. Promarina, ett företag i Viamarekoncernen, kommer att driva och utveckla gästhamnen från sommaren 2010 och med planer på både butik och café.

Norrtälje placerade sig inte bland de 50 bästa båtkommunerna i Sweboats nyligen publicerade rankning. Den hittillsvarande låga kvaliteten i gästhamnen i Norrtälje har varit en del av förklaringen.

– Nu kan vi äntligen vara stolta över det vi kan erbjuda båtburna gäster i Norrtälje, säger Kjell Jansson, kommunstyrelsens ordförande. Höjningen av kvaliteten i gästhamnen kommer även att stärka handeln i stadskärnan .

Promarina driver sedan tidigare gästhamnen i Furusund och på ostkusten i övrigt i Arkösund, Mariefred, Oxelösund och Strängnäs. I koncernen ingår även Nimbus Boats, Sjöassistans, Svenska Båtskolan och Seglarhotellet i Sandhamn.

– Båtliv och båtbesökare har stor betydelse för bilden av Norrtälje, säger Dan Löfgren, näringslivschef i Norrtälje kommun. Framgångsrika företag med attraktiva gästhamnar och inom service och försäljning av båtar och tillbehör är viktiga för hela näringslivet i kommunen.

Invigning av den nya gästhamnsbyggnaden kommer att ske tisdagen 22 juni.