17 juni, 2010

Öppet Varv hos Hallberg-Rassy större än nånsin

Traditionsenligt bjuder Hallberg-Rassy in till Öppet Varv. Man bjuder också in övriga båttillverkare att visa sina båtar under helgen. 2010 blir ett rekordår med så mycket som 117 båtar mellan 31 och 64 fot, mest segelbåtar, men även motorbåtar. Av 130 båtar totalt på alla Öppna Varv på Orust, finns 117 båtar hos Hallberg-Rassy. 117 båtar är rekord, fler än något annat tidigare år för Öppet Varv. Även Öppna Varvs samtliga 83 olika leverantörer av motorer, rigg, segel, navigationsutrustning och övriga tillbehör visar sina produkter hos Hallberg-Rassy. Faktum är att det inte går att hitta ett så brett utbud av segelbåtar i storleksklassen 31-64 fot på någon annan flytande båtmässa i hela Norden. På bilden en Hallberg-Rassy 37.

Förpremiär av Hallberg-Rassy 64 under byggnation
Fredag, lördag och söndag, alla dagar mellan kl 10.00 och 18.00, visas Hallberg-Rassy 310, 342, 372, 37, 40, 43 Mk II, 48 och 54 i vattnet. Dessutom visas Hallberg-Rassy 62 och helt nya Hallberg-Rassy 64 och många andra HR-båtar under byggnation i olika stadier. Hallberg-Rassy 64 nr 001 kommer att befinna sig i snickerifasen under Öppet Varv. Vid vissa stationer i varvet pågår båtbyggeri även under helgen. Varvet är mycket väl värt en resa för ett besök. Alla har möjlighet att gå snitslade banor genom hela varvet fredag kl 15.00-18.00 samt lördag och söndag kl 10.00-18.00. Provseglingar finns det möjlighet till måndagen den 30/8 efter särskild överenskommelse.

Föredrag på lördag kväll av Ulf Prytz
Det är en tradition på Hallberg-Rassy att man arrangerar en trevlig sammankomst på lördag kväll med ett intressant föredrag under Öppet-Varv-helgen. Ulf Prytz kommer att hålla föredraget i år den 28 augusti kl 19.00.

Ulf kommer från Norge och har seglat sin Hallberg-Rassy 39 ”Isis” från Oslo till Svalbard och tillbaka under sommaren 2009. Det är en väldigt vacker sjöresa längs den norska kusten och inte minst Spetsbergen.

Föredraget kommer att hållas på engelska för att internationella gäster ska kunna följa med. Eftersom antalet platser till föredraget är begränsat behövs en anmälan, se www.hallberg-rassy.com för närmare info.