29 juni, 2010

Fri fart på Göta kanal för klassiker 31 juli

Den 31 juli går startskottet för Fri Fart på Göta kanal 2010. Det är ett evenemang som med åren har vuxit till att bli ett av Sveriges stora evenemang för klassiska motorbåtar. Återigen samlas ett antal av Sveriges vackra snabbgående nostalgibåtar för att inför dig visa upp sina högfartsegenskaper. Under dagen körs tre race med start klockan 11, 13 och 15 där båtarna först presenteras i sakta mak innan de vänder om och drar förbi publiken på bara några få meters håll.

Däremellan ligger båtarna förtöjda vid Museihusets bryggor för närmare beskådande. Här kommer amerikanska Gar Woods att trängas med Forslundare, Sweet 16, Ockelbo Sea Fun, Chris Crafts och många andra snabbgående klassiker, med ägare som lagt ned sin själ för att åter kunna visa upp sina båtar i nära nog nyskick.

Under dagen kommer också Museihusets samlingar att stå öppna med bland annat uppvisningar av den unika stora tåganläggningen som håller en mycket fin internationell klass.

Mellan racen kommer kanalen också att befaras med radiostyrda båtar från Linköpings modellbåtsklubb

www.museihuset.se