5 juli, 2010

Nu startar Sandhamn Race Week

Sandhamn Race Week får en stark internationell status i år. Benjamin Storm, Principal race Officer från Kiel yacht Club, blir internationell seglingsledare för tävlingarna i Sandhamn 2-5 juli, med särskild inriktning på mästerskapsklassen ORC International.

– Vi är glada över att kunna kvalitetssäkra vårt evenemang och höja nivån på tävlingen genom att ha Benjamin Storm här, säger Sten Edholm, KSSS tävlingsledare.

Benjamin Storm tar med sig många års erfarenhet från internationella stora mästerskap över hela Europa, där han har haft ledningen för bland andra EM och VM i ORC International, Kieler Woche, IMS, X35 Cup, America’s Cup Grand Prix.

– Vi har ett stort team i Kiel Yacht Club som kan assistera vid stora internationella mästerskap och jag är här helt ideellt för att bidar med mitt och vårt kunnande i Sandhamn Race Week, säger Benjamin Storm, från Kiel Yacht Club.

De svenska seglarna känner Benjamin Storm senast från EM i ORC International i Ystad 2009.

– Tanken är att KSSS och vi gemensamt ska kunna höja nivån på Sandhamn Race Week som ett internationellt seglingsmästerskap, förklarar Benjamin Storm.

Vad kommer du främst att införa för nyhet i helgens tävlingar?

– Svenska seglare i ORC International är inte vana att använda VHF men jag använder den för att ge en oerhört stor del av informationen den vägen. Jag talar i VHFen för att ge envägskommunikation, förklarar och förtydligar allt som har med starterna att göra, sköter nedräkningen för starten, ger anvisningar för båtar som har tjuvstartat eller om vi gör ändringar i tävlingsledningens tidigare information.

– Ett ökat användande av VHF är till för att ge de tävlande så mycket information som möjligt över VHF så att de kan fokusera på att segla rätt på banan, menar Benjamin Storm.

Bilden:
Datacom på väg till start i dagens Coastal Race.