24 augusti, 2010

Comar Systems lanserar AIS-mottagaren AIS-2-2000

Comar Systems (UK), ledande AIS-tillverkare, lanserar AIS-mottagaren AIS-2-2000. En äkta parallell AIS-mottagare som tar emot och översätter alla AIS-meddelanden och distribuerar dessa i ett NMEA 2000-nätverk.

Pressrelease:

En AIS-mottagare gör det möjligt att se andra fartygs position och kurser direkt på sin plotter eller navigationsdator.

AIS-2-2000 är en äkta parallell AIS-mottagare som tar emot och översätter alla AIS-meddelanden (PGN) från både klass A- och klass B-transpondrar. Den kan även uppgraderas för att ta emot AtoN-meddelanden när dessa finns tillgängliga för NMEA 2000.

AIS-2-2000 ansluts till en vanlig VHF-antenn. När en NMEA 2000 dropkabel ansluts till AIS-2-2000 får den ström och data matas samtidigt ut i NMEA 2000-nätverket till alla enheter som är anslutna.

Det här gör det mycket enkelt och smidigt att installera en AIS i sin båt.

Om en VHF-radio ska användas samtidigt går det att dela på antennen med hjälp av AIS-splittern ASR-100.

Sedan Comar Systems startade med AIS-tillverkning har AIS blivit ett måste för seriösa båtägare. Comar var först på marknaden med en äkta parallell AIS-mottagare – SLR 200, och en kommersiell klass B-transponder. Alla Comar AIS har äkta parallella mottagare för att samtidigt ta emot data från de två AIS-kanalerna.

www.marinplus.se