2 september, 2010

Abu Dhabi Ocean Racing väljer Farr Yacht Design

Nu är det klart att Abu Dhabi Ocean Racing Team väljer Farr Yacht Design för sin satsning på Volvo Ocean Race 2011-12 . Vid en presskonferens i Alicante i Spanien 31 augusti avslöjades planerna, som innebär att USA-baserade Farr Yacht Design (FYD) designar en Volvo Open 70 för det arabiska teamet. Samtidigt tillkännagavs att engelsmannen Jason Carrington blir teamets tekniskt ansvarige.

Farrteamet har över 25 års erfarenhet med massor av framgångsrika segelbåtar. Deras båtar har vunnit alla slags kappseglingar, från anrika regattor till Volvo Ocean Race.

Nu blir det dock snabba tag för Farr & Co. Efter en noggrann undersöknings- och konstruktionsprocess ska bygget enligt beräkningarna starta sent i september.

– Vi valde Farr Yacht Design för deras förmåga att rita en båt helt enligt våra önskemål och med deras kunskap, säger Hans Höghet Mubarak Al Muhairi, VD (Director General) för Abu Dhabi Tourism Authority (ADTA) som står bakom teamet.

– Vi hoppas kunna presentera vem som ska bygga båten tidigt i september efter att vi har gjort vårt urval.

Ian Walker har utsetts till skeppare på den arabiska båten.

www.volvooceanrace.com