2 september, 2010

Fullbokat på Oslos flytande båtmässa

Idag 2 september öppnar vad som kallas Norra Europas sötrtsa flytande båtmässa. Det är Båter i Sjøen i Oslo som öppnar sina portar för allmänheten. Mässan hålls för 13:e gången vid Kadettangen i Sandvika utanför/söder om Oslo. På mässan visas över 70 nyheter, bland annat från flera norska tillverkare som till exempel Askeladden.

Den flytande Oslomässan är väldigt viktig för hela den norska båtindustrin. I år är mässan större än ifjol och en del utställare har inte fått plats utan står på väntelista.

Cirka 450 båtar, varav 70 nyheter och 25 procent segelbåtar, visas vid bryggorna. Dessutom medverkar ett antal tillbehörsföretag i 60 olika montrar. Utställningen har över 1 Nm bryggutrymme.

Bland de många publikaktiviteterna märks en känd kock som ska laga mat på stranden intill bryggorna. En piratkapten ska underhålla alla barn under helgen och dessutom finns det möjlighet att segla jolle eller köra mindre motorbåtar. Arrangörerna håller även i VHF-kurser under mässan för att öka säkerheten bland båtfolket.

Öppettider:
Torsdag och fredag 12.00-20.00.
Lördag och söndag 11.00-18.00.

www.norboat.no