2 september, 2010

Premiär för ny AdmiralsTender Sport

På den stora båtmässan Hiswa i Amsterdam blir det bland annat premiär för AdmiralsTender Sport. Det är en snabb tenderbåt med en modern design, som kombinerar klassiska linjer från tidigare AdmiralsTender versioner med en del nytänkande.

Förutom en mer sportig look är den nya modellen mer lyxigt inredd och mer komfortabel än den existerande AdmiralsTender Classic.

Denna kompositbygga båt har ett elektriskt justerbart förarsäte och ett fiffigt pentry med kök eller Nespresso Cube espressobryggare som tillval.

Vidare har båten fått nya steglister och en ny konstruktion av skrov och däck med en delvis öppen bakre del av båten.

– Trots de ekonomiskt tuffa tiderna har vi valt att utveckla det här konceptet med AdmiralsTender Sport. Dethaar alltid varit vår målsättning att ta fram en sådan här båt även i en snabbare version, säger Foppe-Jan Smit, VD för of Superior Yachts.

Superior Yachts tillverkar båtarna i samarbete med Jachtbouw Vels & Partners i Nederländerna. Båten är designad av Peter Bosgraaf Yacht Design och är baserad på den framgångsrika AdmiralsTender Classic, som designades av Van de Stadt.

Båten får som standard en Volvo Penta D3 dieselmotor på 110 hk. Denna nya femcylindriga commonrail diesel finns också i ett par andra versioner på 170 respektive 220 hk.

Dessutom kommer den att erbjudas i en hybridversion med motorpaket från Steyr.

Fakta:
Längd: 8.90 m
Bredd: 2.50 m
Djupgående: 0.70 m
Vikt: 2 050 kg
Toppfart: 32 knop
Pris: med 110 hk motor från € 125.000 inklusive 25% moms.

www.pringmarine.se