11 mars, 2011

Lööf och Salmiren i ledningen på Bacardi Sailing Week

På varma breddgrader pågår det intressanta seglingar på flera platser i världen. I Florida seglas BACARDI Cup, där seglarna har fått ordentligt med vind i seglen. 89 team deltar i regattan, som ingår i 2011 BACARDI Miami Sailing Week. Banan är på 9,5 Nm och i ledningen återfinns svenske Fredrik Lööf.

trots att Guillame Florent och Pascal Rambeau från Frankrike vann den senaste delseglingen så leder Fredrik Lööf som seglar tillsammans med Max Salmiren. De har en seger och en andraplats i resultatlistan.

I stort sett alla världens toppseglare är på plats i Miami för den här regattan. Pascal Rambeau är till exempel dubbel världsmästare i Starbåt (2003, 2005) och vann en bronsmedalj i Stare vid OS 2004 i Aten. Florent har en olympisk bronsmedalj i Finnjolle.

Seglingarna fortsätter nu och det enklaste sättet är att följa dem via Internet: www.BACARDICup.com

Info: www.MiamiSailingWeek.com