25 mars, 2011

Succén Volkswagen X-35 Cup växer sig starkare

Volkswagen Stockholm satsar vidare i Volkswagen X-35 Cup. Med fler anmälda båtar och med positiva erfarenheter från kappseglingssäsongen 2010 väntar nu en ny säsong. Volkswagen X-35 Cup är en god grund för de team som ska delta i VM i Århus, Danmark i augusti.

Cupen är ett publikvänligt event som kommer att seglas i och runt Stockholm. I år ingår KSSS Sandhamn Open i Volkswagen X-35 Cup.

Fyra 2-dagars Grand Prix kommer att arrangeras med fokus på banrace och med en tight distanssegling som tillägg.
– Vi är glada för ett fortsatt samarbete med Volkswagen Stockholm och vi ser fram emot att utveckla Volkswagen X-35 Cup ytterligare. Intresset för segling ökar och sporten har blivit mer publik och det är kul!, säger seglarprofilen Klabbe Nylöf, som också är initiativtagare till cupen.

X-35-klassen är väletablerad och har VM-status. De fyra tävlingsarenorna är ett geografiskt medvetet val och skapar också förutsättningar för att umgås även utanför banan på närliggande restauranger. Här kan man umgås på after sail tillsammans med sponsorer och vänner och äta och dricka något gott tillsammans.

– Segling är roligt och miljösmart, precis som att köra Volkswagens BlueMotion-bilar, säger Tobias Rückert, chef för Volkswagen Stockholm.
– Vi har fått bra respons från våra kunder och samarbetspartner för vår satsning på Volkswagen X-35 Cup. Det gör att vi nu tar ett ännu större grepp över cupen och vårt framgångsrika Volkswagen Sailing Team. Att det är VM i Århus i augusti gör ju att intresset kommer att öka ytterligare för X-35-båtarna. Det är viktigt att synas där våra kunder befinner sig. I sommar kommer fler än 2 miljoner människor besöka vår vackra skärgård, fortsätter Tobias Rückert.

Lars Sörqvist, ordförande i X-35 Förbundet ser också fram emot kommande säsong:
– X-35:an är en fantastiskt rolig båt att segla och våra regattor kännetecknas av fart, täta situationer och en mängd spektakulära händelser på banan. Detta kommer att leda till många minnesvärda upplevelser för både de seglande besättningarna och åskådarna. Klassen kännetecknas dessutom av en mycket social och öppen stämning varför de landbaserade aktiviteterna brukar vara mycket trevliga.

Program Volkswagen X-35 Cup 2011

•GP 1: Saltsjöbaden, 21-22 maj
•GP 2: Sandhamn, 11-12 juni
•GP 3: Nacka Strand, 18-19 juni
•GP 4: Stockholm, 10-11 september