28 mars, 2011

Mönstra på segelfartyget Tibnor i Österled i sommar

I juli och augusti går s/v Tibnor från Åland till Finland och Baltikum. Fartyget besöker hamnar i Ålands och Åbolands skärgårdar och sedan vidare till Estland och den särpräglade ön Dagö. Det här är en bra chans för den som vill mönstra på ett riktigt segelfartyg.

Från Estland vidare in i Finska viken mot ryska gränsen eller söderut innanför de stora estniska öarna till Runö och Kihnu i Rigabukten och eventuellt in till Riga.

Kostnad: Delade kostnader för bränsle, mat och hamnavgifter, ungefär 1 500-2 000 kronor per person och vecka, inklusive allt.

Man kan komma en eller flera veckor. Finland och Baltikum har goda kommunikationer. Lång seglingserfarenhet är inte nödvändig, dock en viss båtvana.

S/v Tibnor är en replik av en engelsk Brixhamtrålare, byggd i stål 1981. Deplacement 48 ton, segelyta 300 kvadratmeter, maskin Cummins 200 hk, hytter, bastu och alla bekvämligheter. Cyklar och en RIB med 10 hk motor finns ombord.

Fartyget var på 80-talet Kryssarklubbens skolsegelfartyg.

Mer info: www.tibnorsailing.se

Kommentarer

Leo 14:34:32 2011-08-08

Varning! Man bör i en artikel av detta slag inte bara beskriva fartygets namn, status och data utan också berätta något om skepparens personlighet, preferenser aktuell status och referenser annars kan en sådan här seglats förvandlas till rena mardrömmen för deltagarna. Tänk tanken att skepparen har en pågående psykisk sjukdom eller annan allvarlig diagnos tex.
Eller en mycket ovanlig personlighet av asocialt slag.

Bo H 16:50:32 2011-08-08

Vad menar du? Tibnor verkar vara ett både bra och fint fartyg. Vem som är skeppare är inte det mest intressanta.

Leo 17:14:26 2011-08-08

Menar precis det jag skriver förstås. Helt överens med dig om att Tibnor verkar vara ett både bra och fint fartyg. Däremot tror jag att det kan vara av rätt stort intresse för läsaren och ev. blivande besättningman/kvinna som läser artikeln vem som är ägare och skeppare av ett fartyg på en seglats av detta slag för att kunna göra en rimlig bedömning.