28 mars, 2011

Premiär i Oslo för Askeladden C62 Xover

Askeladden C62 Xover är en ny båt från den norska båtbyggaren. Båten är byggd på C62 -plattformen och Askeladden beskriver den som en ”social” daycruiser med gedigen cockpit och sittplatser för sju personer. Askeladden C62 Xover hade premiär på båtmässan i Oslo, som avslutades i helgen.

Askeladden bygger därmed vidare på konceptet med plattformar, ungefär på samma sätt som bilindustrin arbetar. Tidigare har företaget bland annat lanserat familjebåten Askeladden C62 Cruiser på samma skrov.

Askeladden C62 Xover beskrivs som ett båtkoncept med den lilla daycruiserns alla fördelar i en båt som ändå har maximalt antal sittplatser i sittbrunnen. Båten är lättdriven med sittplatser och dynor som, enligt Askeladden, innebär ett nytänkande.

Sittplatserna kan arrangeras så att de bildar en solsäng, bord med U-soffa elelr extra däcksutrymme för den som fiskar.

Är konstruerad för motorer upp till 150 hk, vilket ger en fartpotential på maximalt 42 knop. I den rikliga standardutrustningen ingår instrumentering, lanternor, kapell, automatisk och manuell länspump med mera.

Info: www.askeladden.no

Foto: Lars Kristian Larsen/Båtmagasinet.