31 mars, 2011

Lyckade veckor med segling i Spanien

Sol, vind,vågor och medelhavsvatten, vad kan bli bättre än att starta seglingssäsongen i Denia, Spanien? I två veckor har träningen vart stenhård! Två pass om dagen vardera 3 timmar. Med delar av den svenska tränareliten, Per Frykholm och Anders Perols på plats var utvecklingskurvan nästintill lodrät uppåt

Så här skriver gänget som är i Spanien och seglar i ett E-mail:

Den 4 mars bar det av från Landvetter. Planet landade i Alicande där Lerums Gymnasiums bussar hämtade upp alla 20 elever. Lägenheterna vi skulle bo i var i Denia, ca en timma med bil från Alicante. På lördagen riggades båtarna på vid klubben ’’Real Club Nautico Denia’’. Sedan var träningen i gång för fullt.

Förhållandena har varit perfekta. Vi har haft allt från vindstilla till storm. Under torsdagen var våghöjen 6 meter där E jollarna försvann ner i vågdalarna och vind 15 m/s. Grymt kul!

Onsdagen var vi och hälsade på i Vicktory Challange huset i Valencia. 2006 jobbade 140 personer aktivt med Americas cup båten Redbull. Segelbåten dom hade forskat fram kostade 100 Mkr, tog 36 000 timmar att bygga och 4 timmar att såga sönder med motorsåg …

Masterna kostade 6 Mkr styck och där låg ett antal och skräpade. Huset är just nu förvaringsutrymme för master, bommar, båt, segel och mycket mer.

Veckan fortsatte med mycket segling. Jag hade som mål med lägret att ordna till mina slag och få en bra start på säsongen, och det fick jag!

Tyvärr inträffade det en tragisk olycka under sista veckan för Motala seglargymnasium. Don Nordquist ’’ Donning ’’ har coachat tre OS, han är bland de bästa seglingstränarna i Sverige och är tränare på Motala seglar Gymnasium. Donning och hans kvinnliga kollega åkte ut i gummibåt för att kolla om det var seglingsbart. Båten välter och båda hamnar i vattnet. De beslutar sig för att simma till land med Don drunkar. Mer info finns på Svensksegling.se

Hälsningar från
En grillad och Medelhavssaltad Kevin Olsson

Foto: Johann Knigge.