31 mars, 2011

Windy och Eidsgaard Design i samarbete

Norska Windy Boats och Eidsgaard Design gör en gemensam satsning på en ny design. Windy Boats är välkända som en av Norges största och viktigaste båtbyggare och Eidsgaard Design (EDL) är välkänt för sina extremt lyxiga inredningar i större yachter och privata jetflygplan. Resultat när de båda företagen samarbetar kan bli väldigt intressant och en inspirationskälla för hela båtbranschen.

De första projekten som omfattas av samarbetet är den helt nya Windy 31 Zonda weekender, familjekryssaren 40 Maestro och den prisbelönta 44 Chinook, en hard top sports cruiser.

EDL står, enligt ett pressmeddelande från Windy, en ny design som kombinerar modern design och utsökt hantverk med rena linjer och lyxiga detaljer.

– En del samarbeten ska bara genomföras, säger Windys VD och styrelseordförande, Knut Heiberg-Andersen.

– jag skulle just kontakta Peder Eidsgaard för att diskutera ett samarbete när han ringde mig. Jag älskar hans arkitektoniska nalkande till design, vilket gör varje föremål vackert i sig självt. han använder fina detaljer som flyter in fint i helheten. resultatet är alltid spännande att se, samtidigt som det är balanserat och harmoniskt.

– Tillsammans är jag övertygad om att vi kan skapa något verkligen speciellt, säger Knut Heiberg-Andersen.

Den första Windy 31 Zonda med EDL interiör finns tillgänglig från och med april. De nya versionerna av Windy 40 Maestro och Windy 44 Chinook blir tillgängliga från och med hösten 2011.

Det finns även planer från Windy att arbeta om Windy 48 Triton, 52 Xanthos och 53 Balios på samma sätt.

– Eftersom jag har vuxit upp i Norge har jag länge beundrat Windy Boats, säger Peder Eidsgaard.

– Företaget har producerat några av de största designklassikerna i båtindustrin och kvaliteten i deras design och produktion är otrolig. Vi är mycket glada över samarbetet.

Londonbaserade EDL är specieliserat på interiördesign till yachter och privata jets, en av de lyxigaste marknader som finns. Företaget etablerades 2005. Ledningen, bestående av Peder Eidsgaard, Ewa Eidsgaard och Ben Harrison, har tillsammans över 30 års erfarenhet av yacht design.

Ett av EDL:s senaste projekt, som de belönades med Newcomer of the Year in the 2009 Superyachts Awards för, är den 77,7 m långa TANGO som sjösätts av holländska Feadship i sommar.

Info: www.windy.no

Bilden:
Zonda 31, Windy SR 52 Blackbird och Windy 40 Maestro.