4 april, 2011

Pohlman: Därför är vädret bäst i skärgården

De som bor i skärgården vet att vädret alltid är vackrare där än på fastlandet. Men när det regnar därhemma tror stadsborna att det är dåligt väder i skärgården också – och då stannar de hemma! Nu tar Valdemarsvik hjälp av vädergurun John Pohlman för att förklara varför vädret alltid är vackrare i skärgården.

– Jag vet ju att vädret i skärgården alltid är vackrare än i stan, säger turistchefen i Valdemarsvik, Göran Trysberg. Men om det regnar i Linköping ger folk upp redan i dörren och stannar hemma – trots att solen skiner här ute!

Så nu överlåter skärgårdskommunen Valdemarsvik åt John Pohlman att slå fast att sommarvädret i skärgården är bättre än på fastlandet – och förklara varför det är så.

I en två och en halv minut lång film – som bland annat återfinns på YouTube – förklarar vädergurun Pohlman varför vädret är bättre ute i skärgården.

– Tanken är förstås att filmen ska kunna användas i alla möjliga sammanhang, säger Göran Trysberg. De lokala företagen kan ha den på sina hemsidor, man kan ha den med sig på fickminnet och visa i olika sammanhang och så vidare.

Väderfilmen har gjorts av filmaren Mikael Lembke i Ringarum. Han har dessutom uppdraget att filma Valdemarsvik under ett år – ett arbete som ska vara klart till sommaren.

– Då får vi 30 timmar råfilm som skildrar livet i Valdemarsvik under årstidernas växling, ett material som vi sedan ska använda för att marknadsföra kommunen i olika sammanhang, säger Göran Trysberg.

Bilden: Gryts skärgård. Foto: Valdemarsviks kommun.